Kotlety mielone uwielbiają wszystkie dzieci. Dlaczego więc nie zmienić je na mielone z ryby! Potrawa smaczna i prosta w wykonaniu.
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Jajko kurze
Bez laktozy
Ryby czyścimy i myjemy. Oddzielamy mięso od ości i mielimy dwa razy w maszynce do mięsa.
Kajzerki moczymy, odciskamy i mielimy razem z mięsem ryb. Dodajemy startą na drobnej tarce cebulę, jajka i przyprawy. Uważamy z gałką muszkatołową - dajemy tylko 1 łyżeczkę startej przyprawy. Masę dokładnie mieszamy.
Przygotowujemy panierkę, mieszając mąkę z drobną bułką tartą w proporcjach 1:1.
Formujemy kotleciki, obtaczamy je w panierce i smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor. Potrawę dekorujemy bazylią.
Dodaj komentarz