Zdrowe, pożywne i szybkie danie dla każdego. Idealne na obiad, podane z ziemniakami i surówką. Rewelacyjnie sprawdzi się również na zimno, jako dodatek do bułki.
Danie: Obiad
Osób: 3
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Jajko kurze
Bez laktozy
Krakersy umieszczamy w woreczku foliowym i rozkruszamy wałkiem do ciasta, a następnie wsypujemy do miski i dodajemy lekko odsączonego tuńczyka. Cebulę siekamy i dodajemy do masy.
Wbijamy jajko, dodajemy majonez, musztardę, sok z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie dokładnie wyrabiamy jednolitą masę.
Formujemy niewielkie kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron po 4 minuty.
Podajemy na ciepło lub na zimno do pieczywa.
Dodaj komentarz