Kotleciki wieprzowe z warzywami

Świetnie prezentujące się, kolorowe kotleciki, które polubią nawet dzieci. Bardzo smaczne i proste w przygotowaniu. Idealne do obiadu lub bułki.

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 500 g wieprzowego mięsa mielonego
  • 2 jajka
  • ½ szklanki bułki tartej
  • 1 papryka
  • 2 pomidory
  • 1 cukinia
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 150 g bułki tartej do obtoczenia
  • 5 łyżek oleju do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Pomidory, cukinię i paprykę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do mięsa mielonego. Dodajemy również jajka, bułkę tartą i przyprawy. Wszystko dokładnie wyrabiamy.



Krok 2

Formujemy niewielkie kotlety, lekko spłaszczamy, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoto z obu stron.



Krok 3

Kotleciki wieprzowe podajemy na ciepło.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.