Kotleciki z morszczuka

Autor:

Ania321

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 600 gram filetu z morszczuka
  • 1 kajzerka (czerstwa)
  • ½ szklanki mleka Łaciate
  • 1 jajko
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • Bułka tarta do panierowania
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Bułkę zalać mlekiem, zostawić na 15 minut.



Krok 2

Filety z morszczuka zmielić w maszynce. Dodać odciśniętą bułkę, jajko i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać wszystko na jednolitą masę, doprawić pieprzem i solą.



Krok 3

Formować małe kulki, spłaszczać. Obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju. Zdjąć na ręcznik papierowy, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Podawać na przykład z ziemniakami i surówką.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.