Miruna w cieście piwnym

Autor:

Ania321

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 duże płaty filetów z miruny
  • Przyprawa do ryb
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 150 ml piwa
  • ¼ łyżeczki sody oczyszczonej
  • Olej do smażenia
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Rybę umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Posypać z obu stron przyprawą do ryb i odstawić na kwadrans.



Krok 2

Do wysokiego naczynia wsypać mąkę, dodać jajko oraz piwo. Miksować do momentu, aż składniki dobrze się ze sobą połączą. Do ciasta dodać pieprz oraz trochę przyprawy do ryb.



Krok 3

Kawałki ryby zanurzać w cieście tak, aby równomiernie się nim pokryły. Kłaść na rozgrzany olej i smażyć przez kilka minut, aż ryba się zarumieni. Zdjąć z patelni na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.