Kotleciki z selera

Autor:

Ania321

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze, Seler

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze, Seler


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 700 g selera korzeniowego
  • 1 łyżeczka soli
  • Papryka słodka mielona
  • Papryka ostra
  • Gałka muszkatołowa mielona
  • Pieprz
  • 1 jajko
  • Bułka tarta do panierowania
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Seler obrać, pokroić na kawałki i gotować w osolonej wodzie do momentu, aż będzie miękki. Odcedzić. Utłuc seler tłuczkiem do ziemniaków na gładką masę. Można go ewentualnie przepuścić przez praskę. Przyprawić do smaku. Dodać łyżkę bułki tartej, wymieszać i uformować kotleciki.



Krok 2

Panierować kotlety w bułce tartej, jajku i znów w bułce. Kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na rumiano. Zdjąć na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.