Pyszne, długo marynowane mięso wieprzowe z dodatkiem warzyw to idealna propozycja na lunch, czy obiad. Z pewnością posmakuje każdemu. Nie wymaga dużo pracy i umiejętności - ale trzeba mieć na uwadze długi czas marynowania.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Bez glutenu
Bez laktozy
Ząbki czosnku przeciskamy przez praskę. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki marynaty.
Kotlety wieprzowe lekko rozbijamy tłuczkiem, a następnie nacieramy marynatą i odstawiamy na noc.
Następnego dnia wyjmujemy z lodówki kotlety. Obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę. Fasolkę i ziemniaki gotujemy na parze.
Kotlety wieprzowe smażymy na rozgrzanej patelni teflonowej (tłuszcz z marynaty wystarczy) po 5 minut z każdej strony. Kotlety podajemy z ziemniakami, fasolką szparagową i pomidorkami koktajlowymi.
Dodaj komentarz