Kotlet drobiowy z bakłażanem to potrawa, która ma licznych zwolenników. Nic dziwnego, takie połączenie składników gwarantuje doskonały wygląd i smak.
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Umyte mięso mielimy, wbijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oleju. Mieszamy z mięsem i zagęszczamy bułką tartą.
Umytego bakłażana kroimy na plastry 1,5 cm, a następnie podsmażamy na oleju, aż trochę zmięknie.
Bierzemy porcje mięsa, spłaszczamy na dłoni, na środek kładziemy po plastrze bakłażana, szynki i sera.
Zlepiamy brzegi, obtaczamy kotlety w bułce tartej i smażymy na oleju, kilka razy odwracając.
Dodaj komentarz