Kotlet z bakłażanem

Kotlet drobiowy z bakłażanem to potrawa, która ma licznych zwolenników. Nic dziwnego, takie połączenie składników gwarantuje doskonały wygląd i smak.

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g filetów z kurczaka
  • 4 jajka
  • 1 cebula
  • 1 bakłażan
  • 8 plastrów szynki
  • 8 plastrów żółtego sera
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 5 łyżek oleju do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Umyte mięso mielimy, wbijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oleju. Mieszamy z mięsem i zagęszczamy bułką tartą.



Krok 2

Umytego bakłażana kroimy na plastry 1,5 cm, a następnie podsmażamy na oleju, aż trochę zmięknie.



Krok 3

Bierzemy porcje mięsa, spłaszczamy na dłoni, na środek kładziemy po plastrze bakłażana, szynki i sera.



Krok 4

Zlepiamy brzegi, obtaczamy kotlety w bułce tartej i smażymy na oleju, kilka razy odwracając.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.