Kotlet z bułki tartej

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 2 jajka
  • Szczypta soli
  • Pieprz
  • Cząber
  • Lubczyk
  • Przyprawą do mięsa
  • 1 szkl. mleka Łaciate
  • Bułka tarta (tak aby powstała masa ale niezbyt zwarta)
  • Ok. 2-3 łyżek masła Łaciate
  • Dodatki:
  • Tarty żółty ser
  • Pomidor, ogórek, szczypiorek

Przygotowanie

Krok 1

Jajka roztrzepać z mlekiem i z przyprawami, stopniowo dodawać bułkę tartą, aby powstała luźna masa. Na patelni rozpuścić masło ok. 1 1/2 połowę masy wyłożyć i uformować kotlet, smażyć na złoty kolor, następnie odwrócić i podobnie smażyć na złoty kolor, w trakcie smażenia posypać tartym serem żółtym do rozpuszczenia, zdjąć z patelni i dodać resztę masła i druga część masy, postąpić tak jak z pierwszym kotletem, udekorować pomidorem i ogórkiem, posypać szczypiorkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.