kotlety kalafiorowe

Autor:

mileneczka5

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 1 średni kalafior,
  • 1 srednia marchewka,
  • 1 mała cebula,
  • 10 dag sera zółtego drobno startego ora kawałek sera który bedziemy scierac na wierzch,
  • 2 jajka,
  • około 2 łyzki mąki,
  • 1 łyżka masła do smażenia cebuli,
  • oliwa do smażenia placków,
  • sól i pieprz do smaku,
  • suszona natka,
  • ser zółty na wierzch placków

Przygotowanie

Krok 1

1. Kalafiora płuczę a nastepnie ścieram na tarce o duzych oczkach . Marchew obieram i scieram na tarce równiez o duzych oczkach. 2. Cebulę drobno siekam i szkle na masle. Ser ścieram na tarce. 3. Kalafiora łacze z marchewką i ze zeszkloną cebulą , dodaję , ser, , jajka i mąkę w takiej ilosci zeby powstała jednolita konsystencja.Doprawiam solą i pieprzem i suszona natka do smaku. 4. Z masy formuję okragłe kotlety i smażę na rozgrzanej oliwie na mocno złoty kolor.Tuz po usmazeniu układam na pólmisku i scieram na tarce o drobnych oczkach na wierzch ser zółty ,który po chwili sie roztopi na jeszcze goracych plackach. Smacznego:)



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.