Kotlety mielone panierowane w ziarnach słonecznika

Autor:

mileneczka5

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • mięso wieprzowe z łopatki około pół kg.
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka mąka ziemniaczana
  • 1 jajko, przyprawa do mięsa mielonego
  • 1 łyżeczka sól
  • pieprz
  • pół szklanki ziaren słonecznika
  • smalec albo oliwa do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Mięso wieprzowe przemielić w maszynce. Następnie włożyć do miski dodać jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, majonez, wsypać bułkę tartą, mąkę ziemniaczaną, przyprawę do mięsa, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować owalne kotleciki, obtaczać w ziarnach słonecznika i smażyć z obu stron na rozgrzanym smalcu Podawac z ulubiona surówka albo z ogórkami kiszonymi.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.