Danie: Obiad
Osób: 3
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Kalarepki obrać, pokroić w kostkę i ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, osączyć.
Umyte pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę, dodać pieczarki, kalarepki, pokrojoną paprykę, podsmażyć. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, ostudzić.
Mięso umyć osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. Na mięso ułożyć porcję nadzienia, złożyć i spiąć wykałaczkami. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i pokruszonych płatkach kukurydzianych. Smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor.
Dodaj komentarz