Kotlety nadziewane kalarepą i papryką

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 kotlety schabowe
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 młode kalarepki
  • ½ czerwonej cebuli
  • ¼ papryki czerwonej i zielonej
  • 2 pieczarki
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • Sól
  • Pieprz
  • Sos sojowy
  • Mąka pszenna
  • 1 jajko
  • Płatki kukurydziane
  • Oliwa do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Kalarepki obrać, pokroić w kostkę i ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, osączyć.



Krok 2

Umyte pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach.



Krok 3

Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę, dodać pieczarki, kalarepki, pokrojoną paprykę, podsmażyć. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, ostudzić.



Krok 4

Mięso umyć osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. Na mięso ułożyć porcję nadzienia, złożyć i spiąć wykałaczkami. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i pokruszonych płatkach kukurydzianych. Smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.