Kotlety nadziewane pieczarkami

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kg schabu
  • 500 g pieczarek
  • 2 cebule
  • Masło klarowane
  • 1 jajko
  • Bułka tarta
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę.



Krok 2

Cebulę pokroić drobno i podsmażyć na maśle klarowanym.



Krok 3

Dodać pieczarki, smażyć na dużym ogniu tak, aby pieczarki zarumieniły się. Smażyć do momentu całkowitego odparowania wody. Doprawić solą i pieprzem.



Krok 4

Schab pokroić w cienkie porcje. Rozbić tłuczkiem, doprawić solą i pieprzem.



Krok 5

Na każdy płat wyłożyć farsz pieczarkowy i zawinąć mięso. Obtoczyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej.



Krok 6

Smażyć na maśle klarowanym do zarumienienia.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.