Kotlety rybne

Kotlety rybne są potrawą smaczną, zdrową i chrupiącą. Danie najlepiej smakuje podawane z różnego rodzaju surówkami. Podajemy je na ciepło.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 400 g filetów z dorsza
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • 1 mała cebula pokrojona w drobną kostkę
  • 3 utarte ząbki czosnku
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka mąki
  • Po 2 łyżki posiekanego koperku i natki pietruszki
  • 1 jajko
  • Skórka z 1 cytryny
  • 5 łyżek oleju do smażenia
  • 1 liść sałaty dla ozdoby

Przygotowanie

Krok 1

Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i szklimy na nim cebulę i czosnek. Odstawiamy do przestygnięcia. W misce mieszamy zmielonego dorsza, bułkę tartą, mąkę, koperek, pietruszkę, jajko, skórkę z cytryny oraz podsmażoną cebulę z czosnkiem.



Krok 2

Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie formujemy kotlety. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety po 4 minuty z każdej strony do uzyskania ciemnozłotego koloru.



Krok 3

Przyozadabiamy liściem sałaty. Podajemy z surówką.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.