Pieczone pierożki z twarogiem i szpinakiem

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 ciasto francuskie
  • 300 g szpinaku
  • 150 g twarogu Mazurski Smak półtłusty
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 jajko
  • śmietana Łaciata 12%
  • olej

Przygotowanie

Krok 1

Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż szpinak z czosnkiem. Dodaj twaróg i dokładnie wymieszaj.



Krok 2

Z ciasta francuskiego wytnij kółka lub kwadraty. Na każdy kawałek ciasta nałóż porcję farszu. Zlep dokładnie wszystkie pierogi.



Krok 3

Pierogi przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz ok. 15 minut w 200°C.



Krok 4

Podawaj ze śmietaną do maczania. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.