Danie: Obiad
Osób: 3
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem.
Cebulę i pieczarki pokroić w kostkę, dodać majonez i kawałek marchewki startej na tarce. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Ziemniaki i pozostałą marchewkę obrać, pokroić w plasterki, blanszować w osolonej wodzie, osączyć. Wsypać do naczynia żaroodpornego, skropić olejem, oprószyć pieprzem i papryką.
Na wierzch ziemniaków ułożyć przygotowane mięso. Na każdy kotlet włożyć porcję nadzienia.
Przykryć plasterkami mozzarelli. Wstawić do nagrzanego do 200°C piekarnika i piec około 45-50 minut.
Dodaj komentarz