Kotlety schabowe z cebulą i pieczarkami

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 kotlety schabowe
  • 1 cebula
  • 2 pieczarki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 średnia marchewka
  • 1 łyżka majonezu
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • 1 kulka mozzarelli
  • Ziemniaki
  • Papryka mielona
  • 2 łyżki oleju

Przygotowanie

Krok 1

Mięso umyć, osuszyć, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem.





Krok 2

Cebulę i pieczarki pokroić w kostkę, dodać majonez i kawałek marchewki startej na tarce. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.





Krok 3

Ziemniaki i pozostałą marchewkę obrać, pokroić w plasterki, blanszować w osolonej wodzie, osączyć. Wsypać do naczynia żaroodpornego, skropić olejem, oprószyć pieprzem i papryką.





Krok 4

Na wierzch ziemniaków ułożyć przygotowane mięso. Na każdy kotlet włożyć porcję nadzienia.





Krok 5

Przykryć plasterkami mozzarelli. Wstawić do nagrzanego do 200°C piekarnika i piec około 45-50 minut.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.