Ciasto budyniowo – brzoskwiniowe

Autor:

Kamila O

Danie: Podwieczorek

Osób: 12

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Podwieczorek

Osób: 12

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 50 dag herbatników
  • 2 opak. budyniu waniliowego
  • 1 l mleka Łaciate 3,2 %
  • 12 dag cukru
  • 50 dag brzoskwiń z puszki

Polewa czekoladowa

  • 125 g masła Łaciate
  • ½ szklanki cukru pudru
  • 3-4 łyżki kakao
  • 3-4 łyżki mleka Łaciate

Przygotowanie

Krok 1

Blachę wyłożyć papierem, następnie ułożyć warstwę herbatników.



Krok 2

¾ mleka zagotować, w pozostałym rozmieszać proszek budyniowy, cukier i wlać do gotującego się mleka i gotować mieszając około 3 minuty.



Krok 3

Połowę budyniu wlać na herbatniki, następnie ułożyć odsączone brzoskwinie i zalać je resztą masy budyniowej.



Krok 4

Wierzchu przykryć herbatnikami. Wstawić do piekarnika i piec około 35 minut.



Krok 5

Wystudzone ciasto pokroić na kawałki i polać polewą czekoladową.



Wskazówki

Można posypać dowolną posypką.

Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.