Kotlety ziemniaczane z czerwoną papryką i suszonym szczypiorkiem

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Kotlety ziemniaczane

  • 50 dag ugotowanych ziemniaków,
  • 1/2 czerwonej papryki,
  • 1 jajko,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 5 - 6 łyżek z czubkiem bułki tartej,
  • 1 łyżka suszonego szczypiorku,
  • 1/2 łyżeczki soli,
  • 1/2 łyżeczki pieprzu,
  • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich,
  • olej do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Ziemniaki przeciskamy przez praskę i wkładamy do miski. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę i czosnek, jajko, bułkę tartą, przyprawy i mieszamy. Wyrabiamy masę i formujemy kotlety. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.