Krem jogurtowo-kawowy

Autor:

Zuzkka

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Krem jogurtowy

  • 1 opakowanie (180 g) Śmietany Łaciata 18%,
  • 1 opakowanie (350 g) Jogurtu Greckiego Mlekpol ,
  • 3 łyżki ksylitolu,
  • 1,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej,
  • 1 tabliczka (100 g) gorzkiej czekolady,
  • 1/3 łyżeczki sproszkowanej wanilii,
  • świeżo zmielona kawa ,
  • potłuczone orzechy laskowe

Przygotowanie

Krok 1

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, pozostawić do lekkiego wystudzenia. Kawę rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody, odstawić.



Krok 2

Śmietanę, jogurt i ksylitol zmiksować na jednolitą masę, rozdzielić na dwie miski. Do jednej części dodać sproszkowaną wanilię, zmiksować. Do drugiej dodać roztopioną czekoladę oraz kawę i zmiksować.



Krok 3

Ciemną część przełożyć do pucharków, wstawić na pół godziny do lodówki. Na lekko stężałą czekoladową warstwę wylać masę jogurtową, przenieść do lodówki. Przed podaniem posypać świeżo zmieloną kawą oraz potłuczonymi orzechami laskowymi.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.