Przepis na najlepsze puree z dyni znajdziesz tutaj.
Danie: Deser
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Rozgrzej piekarnik do 190°C. Wyłóż blachę na muffiny papilotkami lub nasmaruj ją olejem.
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, brązowy cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, cynamon, imbir i goździki.
W osobnej misce połącz puree z dyni, olej i jajka. Dokładnie wymieszaj.
Dodaj mokre składniki do suchych i mieszaj, aż wszystko się połączy. Dodaj posiekaną żurawinę. Delikatnie wymieszaj.
Napełnij przygotowane formy na muffiny do 3/4 wysokości.
Piecz przez 18-20 minut, aż włożony w środek patyczek wyjdzie suchy.
Odstaw muffiny na kratkę do wystudzenia. Smacznego!
Możesz użyć także mrożonej żurawiny. Najpierw rozmrożonej i odsączonej.
Dodaj komentarz