Panini z mozzarellą

Nasze pyszne Panini oraz czerwone Pesto znajdziesz tutaj :)

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 4 sztuki panini
  • 0,5 opakowania sera mozzarella Mlekpol
  • 4 łyżki czerwonego pesto
  • 0,5 opakowania mix sałat
  • 4 plastry szynki długo dojrzewającej
  • 1 garść pomidorków koktajlowych
  • Pieprz do smaku
  • Sól do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Przekój na pół każdą ze sztuk panini. Posmaruj każdą połówkę pesto. Następnie ułóż sałatę, szynkę i mozzarellę. Dodaj pomidorki. Dopraw przyprawami według uznania. Złóż połówki Panini.



Krok 2

Wyłóż blachę do pieczenia papierem. Ułóż na niej panini. Piecz w piekarniku aż osiągną złoty kolor w temp. 150 stopni. Podawaj na talerzykach, smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.