Krem z pieczonych buraków z serem Jantar

Autor:

Perkalikowa

Danie: Zupy

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g buraków,
  • 1 ziemniak,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 litr bulionu warzywnego,
  • 100 g tartego sera Jantar ,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • śmietanka UHT Łaciata 30%,
  • sól ,
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Buraki i ziemniaka obierz, pokrój w kostkę i piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 40 minut.



Krok 2

W garnku podsmaż czosnek na oliwie. Dodaj upieczone warzywa i bulion. Gotuj przez 15 minut.



Krok 3

Zmiksuj zupę na gładki krem. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj tarty ser i dokładnie wymieszaj.



Krok 4

Przed podaniem ozdób każdą miskę z kremem odrobiną śmietanki. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.