Kremowa jajecznica z wędzonym łososiem

Jajecznica na śniadanie to gwarancja dobrego rozpoczęcia dnia. W połączeniu z wędzonym łososiem smakuje bardzo oryginalnie.

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Ze śmietanką

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 6 jajek
  • - 2 cebulki dymki
  • - 1/3 łyżeczki soli albo do smaku
  • - 1/3 łyżeczki pieprzu
  • - 3 łyżki Śmietanki Łaciata 18%
  • - 2 łyżki jogurtu greckiego
  • - 1 łyżka mix Łaciate
  • - 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
  • - 100 g wędzonego łososia
  • - ulubione pieczywo

Przygotowanie

Krok 1

Do miski wbijamy jajka, dodajemy sól i pieprz. Cebulkę dymkę kroimy w bardzo cienkie plasterki. Dodajemy ją do jajek razem ze śmietanką Łaciatą oraz jogurtem greckim. Całość mieszamy.



Krok 2

Na patelni rozgrzewamy masło na niewielkim ogniu i wlewamy masę jajeczną. Smażymy, aż się lekko zetnie.



Krok 3

Na kromkach chleba układamy po porcji jajecznicy, na to kładziemy plastry łososia. Wszystko posypujemy szczypiorkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.