Kremowa zupa dyniowa z makaronem i orzechami

Autor:

Aneta P

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • miąższ z dyni 500 g
  • ziemniaki 2 szt
  • cebula 1/2 szt
  • czosnek 1 ząbek
  • bulion warzywny 0,7 l
  • curry 1/2 łyżeczki
  • śmietana ŁACIATA 18 % 1 łyżka
  • posiekane orzechy włoskie 2 łyżeczki
  • makaron nitki 100 g
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę obrać i posiekać, czosnek obrać i również drobno posiekać. Ziemniaki i dynię obrać, pokroić w kostkę.



Krok 2

Cebulę i czosnek podsmażyć na oleju. Dodać ziemniaki i dynię i chwilkę razem smażyć. Wlać bulion i gotować do momentu aż warzywa będą miękkie.



Krok 3

Doprawić do smaku solą, pieprzem i curry, dodać śmietanę, wymieszać. Zupę rozdrobnić blenderem na gładki krem. Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu. Zupę podawać z makaronem oraz posypać posiekanymi orzechami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.