Krewetki w azjatyckim stylu

Bardzo smaczne danie. Gwarantuję, że każdemu posmakuje. Polecane na spotkania towarzyskie. Wymaga pracy , ale efekt wynagradza trudy.

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Trudne

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Skorupiaki

Ze śmietanką

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Trudne

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Skorupiaki

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 40 dag krewetek
  • 40 dag białej ryby
  • 5 dag chudej wieprzowiny ( szynka, łopatka)
  • chleb tostowy
  • 4 łyżki oleju
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki śmietanki Łaciatej 30%
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 2 kulki mozzarelli

Przygotowanie

Krok 1

Krewetki pokroić w drobną kostkę. Rybę i mięso wieprzowe zmielić. Zmieszać z 1 jajem, imbirem, solą i ostrą papryką. Wymieszać bardzo dokładnie.



Krok 2

Z otrzymanej masy formować małe klopsiki i smażyć w oleju. Chleb tostowy posmarować przecierem pomidorowym. Klopsiki układać na chlebie tostowym, a na górze układać plaster mozzarelli.



Krok 3

Całość układać na blaszce piekarnika i podgrzewać do obrumienienia kromek.



Krok 4

Przed zapiekaniem, każda kromeczkę z klopsikiem posmarować roztrzepanym w Śmietance Łaciatej, jajkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.