Krewetki w tempurze

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Skorupiaki

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Skorupiaki


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 6 krewetek tygrysich
  • 500 ml oleju do smażenia
  • ¼ szklanki mąki
  • 1 szklanka wody gazowanej
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Krewetki rozmrażamy, myjemy i oczyszczamy.



Krok 2

Przygotowujemy tempurę - mieszamy mąkę z wodą gazowaną, solą i pieprzem. Ciasto powinno być gęste i kleiste.



Krok 3

Krewetki zanurzamy w tempurze i smażmy na głebokim, rozgrzanym oleju przez około 4 minuty. .



Krok 4

Podajemy z sosem słodko-kwaśnym



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.