Krewetki z kurkumą

Krewetki z kurkumą to danie smaczne i dość proste w przygotowaniu. Jeśli lubisz krewetki, koniecznie wypróbuj ten przepis.

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Skorupiaki

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Skorupiaki


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 400 g krewetek,
  • 4 gałązki rozmarynu,
  • 2 cytryny,
  • 1 łyżka kurkumy,
  • 1 łyżeczka papryki,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 1 łyżeczka pieprzu,
  • 4 łyżki masła

Przygotowanie

Krok 1

Wyciskamy sok z cytryny i mieszamy z kurkumą. Następnie przyprawiamy papryką, pieprzem i solą.



Krok 2

Oczyszczone i obrane krewetki przekładamy do miski i polewamy marynatą, a następnie całość odstawiamy na 1 godzinę.



Krok 3

Nastawiamy piekarnik na 190 stopni C. Wyjmujemy krewetki z marynaty, następnie wkładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i pieczemy z rozmarynem około 20 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.