Jednogarnkowe, sycące danie, które nie tylko pięknie wygląda, ale i rewelacyjnie smakuje. Szybkie i proste w wykonaniu! Najlepiej smakuje latem, kiedy dostępne są sezonowe warzywa.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Jajko kurze
Obieramy marchewkę, ziemniaki, cebulę. Marchewki, papryki, cukinię i ziemniaki myjemy i kroimy w małą kostkę. Pieczarki kroimy w plasterki. Warzywa umieszczamy w garnku, zalewamy 2 szklankami wody i dusimy na małym ogniu.
Kroimy cebulę w kostkę. Mielone mięso doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy cebulę, jajka i bułkę tartą. Formujemy pulpety i obtaczamy w mące.
Pulpety podsmażamy na patelni, aż lekko się zarumienią. W tym czasie kroimy natkę pietruszki.
Mięso przekładamy do lekko podduszonych warzyw, dodajemy świeżą natkę pietruszki, czerwoną słodką paprykę, sól i pieprz. Dusimy na wolnym ogniu aż do uzyskania miękkości warzyw.
Dodaj komentarz