Szparagi są bardzo zdrowe, dlatego powinniśmy je jeść jak najczęściej – zwłaszcza w sezonie. Makaron ze szparagami i krewetkami to pyszne, lekkie, sycące danie, które pokocha każdy!
Danie: Kolacja
Osób: 2
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Soja
Mrożone krewetki rozmrażamy w zimnej wodzie przez 15 minut. Szparagi oczyszczamy i odcinamy twarde końcówki. Kroimy na dwie części. Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy szparagi przez około 10 minut.
Czosnek kroimy w drobne słupki. Drobno siekamy natkę pietruszki.
Makaron gotujemy al dente. Krewetki dodajemy do szparagów, wciskamy sok z cytryny, dodajemy sos sojowy, natkę pietruszki i czosnek. Całość dusimy 5 minut, po tym czasie dodajemy na patelnię ugotowany makaron i całość mieszamy. Posypujemy koperkiem.
Dodaj komentarz