Rewelacyjna przekąska, która praktycznie nie wymaga czasu! Robi się prawie sama, smakuje wybornie, zachwyca wyglądem – czego chcieć więcej? Idealna na imprezy ze znajomymi.
Danie: Kolacja
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Soja, Skorupiaki
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Krewetki oczyszczamy.
Mieszamy sos sojowy z czosnkiem i w tak powstałej marynacie marynujemy krewetki przez 30 minut.
Nastawiamy piekarnik na 200 stopni C. Odsączamy krewetki. Ciasto francuskie tniemy na trójkąty. Na szerszym boku układamy krewetkę i zwijamy rogaliki. Smarujemy roztrzepanym żółtkiem.
Pieczemy przez około 15 minut, aż rogaliki się zarumienią.
Danie doskonale pasuje z sosem czosnkowym. Do sosu potrzebujemy 2 ząbków czosnku,180 g jogurtu, sól i pieprz do smaku. Do jogurtu dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, doprawimy do smaku przyprawami i wszystko razem mieszamy.
Dodaj komentarz