Zapiekanki z pieczarkami w innej wersji

Autor:

Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 6 kromek chleba tostowego ziarnistego
  • ½ cebuli
  • 10 dag pieczarek
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • 1-2 łyżki startego żółtego sera
  • 1 jajko
  • Pieprz
  • Sól
  • Sos sojowy
  • Oliwa

Przygotowanie

Krok 1

Na maśle podsmażyć posiekaną cebulę i pieczarki. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać.



Krok 2

Z chleba tostowego wykroić krążki, okrawki drobno pokruszyć. Krążki rozwałkować na cienkie placuszki, ułożyć po łyżce pieczarek, posypać odrobiną żółtego sera, złożyć na pół i docisnąć. Zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w pokruszonych ścinkach tostowych, docisnąć. Smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.