Paszteciki z mięsem, fasolą i kminkiem

3.40
Oceń przepis:
Czas

Do 1h

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

10

Alergeny pokarmowe:

Białko mleka krowiego Gluten Jajko kurze

Składniki

Składniki:

400 g mięsa mielonego

1 mała puszka czerwonej fasoli

1 cebula

100 g żółtego sera

1 łyżeczka oregano

1 łyżeczka ostrej papryki

230 g ciasta francuskiego

2 łyżeczki kminku

1 jajko

Sól

Pieprz

Przygotowanie

Krok 1
  • Na patelni rozgrzać tłuszcz, podsmażyć drobno posiekaną cebulę. Podsmażyć mięso, dodać ostrą paprykę, oregano i wymieszać. Smażyć przez 10 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Krok 2
  • Fasolę odsączyć, rozgnieść widelcem i dodać do mięsa, wymieszać. 
Krok 3
  • Dodać drobno starty ser, wymieszać. 
Krok 4
  • Ciasto francuskie rozwinąć, farsz wyłożyć wzdłuż jednego z boków. Zawinąć rolady, zlepić brzegi. 
Krok 5
  • Ciasto przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, posmarować jajkiem. 
Krok 6
  • Rolady zapiekać w temperaturze 200°C przez 10-15 minut do uzyskania złotego zapieczenia. 5 minut przed końcem pieczenia roladę posypać kminkiem.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0