Paszteciki z mięsem, fasolą i kminkiem

Osób: 10

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 10

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

3.40/5

Oceń przepis

Ocena

3.40/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 400 g mięsa mielonego
  • 1 mała puszka czerwonej fasoli
  • 1 cebula
  • 100 g żółtego sera żółtego Gouda MLEKPOL
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 230 g ciasta francuskiego
  • 2 łyżeczki kminku
  • 1 jajko
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Na patelni rozgrzać tłuszcz, podsmażyć drobno posiekaną cebulę. Podsmażyć mięso, dodać ostrą paprykę, oregano i wymieszać. Smażyć przez 10 minut. Doprawić solą i pieprzem.



Krok 2

Fasolę odsączyć, rozgnieść widelcem i dodać do mięsa, wymieszać.



Krok 3

Dodać drobno starty ser, wymieszać.



Krok 4

Ciasto francuskie rozwinąć, farsz wyłożyć wzdłuż jednego z boków. Zawinąć rolady, zlepić brzegi.



Krok 5

Ciasto przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, posmarować jajkiem.



Krok 6

Rolady zapiekać w temperaturze 200°C przez 10-15 minut do uzyskania złotego zapieczenia. 5 minut przed końcem pieczenia roladę posypać kminkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.