Paszteciki z mięsem, fasolą i kminkiem

Osób: 10

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze,

Danie:

Osób: 10

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze,


Ocena

3.40/5

Oceń przepis

Ocena

3.40/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 400 g mięsa mielonego
  • 1 mała puszka czerwonej fasoli
  • 1 cebula
  • 100 g żółtego sera
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 230 g ciasta francuskiego
  • 2 łyżeczki kminku
  • 1 jajko
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1
Na patelni rozgrzać tłuszcz, podsmażyć drobno posiekaną cebulę. Podsmażyć mięso, dodać ostrą paprykę, oregano i wymieszać. Smażyć przez 10 minut. Doprawić solą i pieprzem.

Krok 2
Fasolę odsączyć, rozgnieść widelcem i dodać do mięsa, wymieszać. 

Krok 3
Dodać drobno starty ser, wymieszać. 

Krok 4
Ciasto francuskie rozwinąć, farsz wyłożyć wzdłuż jednego z boków. Zawinąć rolady, zlepić brzegi. 

Krok 5
Ciasto przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, posmarować jajkiem. 

Krok 6
Rolady zapiekać w temperaturze 200°C przez 10-15 minut do uzyskania złotego zapieczenia. 5 minut przed końcem pieczenia roladę posypać kminkiem.

Komentarze

0 opublikowane komentarze

Wyślij przepis