Oryginalny i ciekawy sposób na podanie tortilli. Krewetkowe tortille z mango i kolendrą zaskoczą miło każdego. Samo danie nie jest bardzo skomplikowane, a efekt jest rewelacyjny.
Danie: Kolacja
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Gluten, Soja, Skorupiaki
Krewetki rozmrażamy w zimnej wodzie przez około 15 minut. Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy, a następnie szklimy na oleju. Mango, marchewkę i papryki kroimy w kostkę i dodajemy do czosnku.
Dodajemy sok z cytryny, sos sojowy, posiekaną drobno kolendrę. Przyprawiamy do smaku. Całość dusimy, aż warzywa zmiękną.
Dodajemy krewetki i dusimy 5 minut.
Podgrzewamy lub grillujemy tortille. Na każdą układamy porcję sałaty. Następnie układamy przygotowany farsz i całość zawijamy. Podajemy ciepłe.
Dodaj komentarz