Potrawa zaspokoi gusta nawet najbardziej wymagających smakoszy, chociaż jest prosta i tania. Sos sojowy dodaje jej oryginalnego, wysublimowanego smaku. Może być podawana zarówno z ziemniakami, jak i z ryżem czy kaszą.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Soja
Ze śmietanką
Mięso cielęce kroimy w plastry, a następnie przy użyciu tłuczka lekko je rozbijamy i kroimy na kawałki. Następnie podsmażamy na klarowanym maśle.
Cebulę, pory i pieczarki kroimy w średnią kostkę i podsmażamy razem z mięsem. Wlewamy bulion i dodajemy sos sojowy. Następnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy razem ok. 20 min.
Suszone pomidory dodajemy do mięsa i gotujemy kolejne 10 min. Potrawę mieszamy często, aby się nie przypaliła.
Pod koniec gotowania dodajemy śmietankę Łaciatą i drobno posiekaną natkę pietruszki. Dusimy pod przykryciem kolejne 5-10 min. Podajemy z ziemniakami.
Dodaj komentarz