Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Grzyby dokładnie wypłukać, zalać zimną wodą i zostawić na noc do namoczenia.
Następnie gotować przez 15 minut w wodzie, w której się moczyły. Odcedzić grzyby.
Ugotowane mięso obrać z kości.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju kokosowym.
Mięso, grzyby i cebulkę wymieszać i zmielić w maszynce. Doprawić farsz pieprzem i solą.
Przygotować ciasto na naleśniki z mleka, mąki, wody gazowanej, jajka , szczypty soli i oliwy. Usmażyć naleśniki.
Nakładać farsz, zawijać krokiety. Panierować w bułce tartej i roztrzepanym jajku z dodatkiem pieprzu i soli.
Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju, aż się zarumienią.
Do przygotowania krokietów można użyć mięsa, na którym została uprzednio ugotowana zupa.
Dodaj komentarz