Pyszne krokiety w niecodziennym wydaniu. Tym razem z jagnięciną i grzybami. Z pewnością miło zaskoczą gości.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Mieszamy ze sobą składniki na ciasto naleśnikowe tak, aby nie powstały grudki. Nabieramy porcje ciasta i rozlewamy na delikatnie natłuszczonej patelni – tak otrzymane naleśniki smażymy lekko z obu stron.
Na drugiej patelni podsmażamy drobno pokrojoną cebulkę. Kiedy się zeszkli, dodajemy jagnięcinę i grzyby suszone. Przyprawiamy. Całość dusimy przez 25 minut.
Na placki naleśnikowe nakładamy farsz i zawijamy krokiety.
Krokiety obtaczamy w jajku i bułce tartej, a następnie smażymy z każdej strony na złoty kolor. Podajemy posypane natką pietruszki.
Dodaj komentarz