Szybki kurczak z pomidorami

Potrawa, która robi się sama. Bardzo dobra w smaku i ekspresowa w przygotowaniu. Filety z kurczaka są mięciutkie i pięknie pachną pomidorami oraz bazylią. Tego trzeba spróbować!

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 4 pomidory
  • 2 łyżki bazylii
  • 200 g Mozzarelli Mlekpol w kostce
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 180°C. Każdą z piersi z kurczaka kroimy na 2 części i rozbijamy tłuczkiem. Tak otrzymane płaty wkładamy do naczynia żaroodpornego, którego dno wcześniej wysmarowaliśmy przecierem pomidorowym.



Krok 2

Pomidory obieramy ze skórek i kroimy w plastry, które układamy następnie na filetach. Posypujemy bazylią. Całość przykrywamy plasterkami mozzarelli.



Krok 3

Dekorujemy natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.