Cielęcina w cynamonie to pozycja w jadłospisie godna uwagi. Cynamon jest przyprawą, którą charakteryzują liczne właściwości lecznicze. Jest również sprawdzonym środkiem na odchudzanie. Pomaga także w czasie przeziębień i przy dolegliwościach związanych żołądkiem.
Danie: Obiad
Osób: 6
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Cielęcinę kroimy w kostkę, posypujemy mąką i mieszamy, aby w całości się nią pokryła. Następnie dodajemy sól i pieprz. W garnku rozgrzewamy masło z oliwą. Cielęcinę smażymy porcjami, a następnie przekładamy je do miski.
Po usmażeniu całości, na tym samym tłuszczu dusimy drobno pokrojoną cebulę przez 5 minut, a następnie ponownie dodajemy mięso. Dolewamy wina i gotujemy przez 5 minut bez przykrycia.
Wlewamy przecier pomidorowy i szklankę wody, potem dodajemy natkę pietruszki, cynamon i gotujemy. Przykrywamy i dusimy przez 1,5 godziny. Następnie dodajemy do garnka pokrojone marchewki, ziemniaki i śmietankę Łaciatą. Całość przyprawiamy.
Wszystko gotujemy na małym ogniu do momentu, aż ziemniaki, marchewka i mięso będą miękkie.
Dodaj komentarz