Danie: Obiad
Osób: 3
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Soja
Ze śmietanką
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć pierzem i przyprawą do kurczaka. Wsypać na patelnię z 2 łyżkami rozgrzanej oliwy i zrumienić, przełożyć do garnka.
Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, podsmażyć pokrojony por, czosnek, cukinię i pieczarki. Połączyć z mięsem, dodać pokrojoną paprykę, wlać bulion i dusić do miękkości.
Mąkę wymieszać z odrobiną wody i śmietaną, połączyć z mięsem, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym lub przyprawą do zup w płynie.
Potrawkę podawać z kaszą lub pieczywem.
Dodaj komentarz