Galaretka z truskawkami i bitą śmietaną

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 galaretka truskawkowa,
  • 1 galaretka wiśniowa,
  • 1 galaretka pomarańczowa,
  • 1,5 l gorącej, przegotowanej wody,
  • 60 dag truskawek,
  • opakowanie śmietanki Łaciata 30%,
  • 3 łyżeczki cukru,
  • 1 cukier waniliowy

Przygotowanie

Krok 1:

Przygotujemy bitą śmietanę: śmietankę Łaciata 30% przekładamy do miski, ubijamy mikserem do sztywności, następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy. Wszystko dokładnie miksujemy.



Krok 2

Rozpuszczamy wszystkie 3 galaretki po kolei, każda w 0,5 l gorącej, przegotowanej wody. Czekamy, aż wszystko stężeje.



Krok 3

Truskawki kroimy w kostkę, wkładamy do pucharków.



Krok 4

Po stężeniu wkładamy galaretkę na truskawki do pucharków.



Krok 5

Wszystko dekorujemy bitą śmietaną i kolorowymi dodatkami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.