Pyszne ciasto z jeżynami, idealne na piknik. Jeżyny sprawią, że placek będzie wilgotny i lekko kwaskowy.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 8
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze składników na ciasto zagnieć szybko kulę i włóż ją do lodówki na ok. 1,5 godzin. Po tym czasie oblep ciastem blaszkę (25x25cm), wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz ok. 20 minut w 180 stopniach. Ostudź.
Ciasto oprósz lekko bułką tartą. Rozłóż na nim owoce (jeśli są bardzo kwaśne w smaku, możesz oprószyć je cukrem).
Składniki na kruszonkę zagnieć i posyp nią wierzch ciasta . Zapiekaj jeszcze ok. 30 minut w temp. 180 stopni.
Dodaj komentarz