Sałatka z krewetkami, truskawkami i awokado

Owoce i krewetki to nieco zaskakujące połączenie, ale dlaczego by nie spróbować? Każdy ze składników sałatki jest zdrowy i pyszny, podając je razem łączymy ich smaki i aromaty, a sałatka zyskuje na oryginalności.

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Truskawki, Skorupiaki

Fit

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Truskawki, Skorupiaki

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 0,5 kg truskawek
  • 1 awokado
  • 1 opakowanie krewetek
  • 1 opakowanie mixu sałat
  • Miód
  • Oliwa z oliwek

Przygotowanie

Krok 1

Najwięcej uwagi zajmie nam smażenie krewetek, ponieważ kiedy wstawimy je na ogień i rozgrzaną oliwę co kilka (około 3) minut należy je obracać, aż staną się różowe i aromatyczne.



Krok 2

Teraz do miski wkładamy mix sałat, od razu gotowy do podania. Dokładnie myjemy truskawki i awokado. Truskawki przekrawamy na pół, a awokado pozbawiamy skórki i pestki i kroimy w kostkę.



Krok 3

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i dodajemy przyrządzone krewetki, całość skrapiamy miodem.



Wskazówki

Awokado przekrój wzdłuż na dwie części. Następnie przekręć je w przeciwnych kierunkach i oderwij. Połówkę, w której pozostała pestka, weź w dłoń i bezpiecznie wbij nóż w pestkę. Trzymając awokado, poruszaj nożem w różnych kierunkach – pestka wyjdzie sama.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.