Kulki wieprzowe

Kulki wieprzowe to wspaniałe danie polecane dla całej rodziny. Cudowny zapach, świetny smak. Polecane na obiad, kolację lub jako dodatek do kanapek.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 500 g mielonej wieprzowiny
  • 100 g startych ziemniaków
  • 3 bułki namoczone w mleku Łaciate
  • 1 jajko
  • 1 drobno posiekana cebula
  • 1 drobno starty ząbek czosnku
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 100 ml oleju do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Wszystkie składniki pulpetów dokładnie mieszamy i zagniatamy.



Krok 2

Tak przygotowaną masę odstawiamy na ok. 1 godzinę do lodówki.



Krok 3

Następnie formujemy kulki odpowiedniej dla nas wielkości i umieszczamy na rozgrzanym na patelni oleju.



Krok 4

Smażymy każdą ze stron przez ok. 4 minuty. Podajemy na ciepło lub na zimno.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Niezapominajka

Opublikowany: 2018-01-19 09:45:00

Wyglądają apetycznie i na pewno są bardzo smaczne.

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.