Kulki wieprzowe to wspaniałe danie polecane dla całej rodziny. Cudowny zapach, świetny smak. Polecane na obiad, kolację lub jako dodatek do kanapek.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wszystkie składniki pulpetów dokładnie mieszamy i zagniatamy.
Tak przygotowaną masę odstawiamy na ok. 1 godzinę do lodówki.
Następnie formujemy kulki odpowiedniej dla nas wielkości i umieszczamy na rozgrzanym na patelni oleju.
Smażymy każdą ze stron przez ok. 4 minuty. Podajemy na ciepło lub na zimno.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Niezapominajka
Opublikowany: 2018-01-19 09:45:00
Wyglądają apetycznie i na pewno są bardzo smaczne.
Odpowiedz