Lunch box z kaszą pęczak

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 100 g kaszy pęczak
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 opakowanie pieczarek
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 kostka rosołowa domowej roboty
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Opcjonalnie 1 garść mozzarelli tartej Mlekpol

Przygotowanie

Krok 1

Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.



Krok 2

Pokrój w plasterki warzywa. Na patelni podduś pieczarki z dodatkiem czosnku i oliwy. Dodaj warzywa i kostkę rosołową. Duś pod przykryciem ok. 10 minut.



Krok 3

Wymieszaj kaszę z warzywami z patelni. Posyp mozzarellą. Możesz zapakować do pojemnika do pracy lub podawać na talerzu. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.