Kurczak w miodowo-musztardowej marynacie

Kurczak w miodowo-musztardowej marynacie - danie, którego musisz koniecznie spróbować!

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g filetów z kurczaka
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie

Krok 1

W miseczce połącz miód, musztardę, oliwę i sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.



Krok 2

Filety z kurczaka umyj, oczyść i osusz. Włóż mięso do marynaty i dokładnie wymieszaj. Włóż do lodówki na min. 30 minut.



Krok 3

Kurczaka piecz w 200°C przez 25 minut. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.