Idealne danie na sezon grzybowy! Jeśli uwielbiasz grzyby, ale standardowy sos grzybowy wieje już nudą - jest to idealna okazja na odmianę. Pyszne danie mięsno-grzybowo-warzywne.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Pierś z kurczaka dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze części. Podsmażamy na maśle.
Dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek. Dusimy, aż do momentu, kiedy cebula lekko się zeszkli. Dodajemy pokrojone grzyby i pieczarki, po czym całość smażymy.
Ziemniaki obieramy i kroimy na mniejsze części. Pomidory obieramy ze skórek i kroimy w kostkę. Natkę pietruszki siekamy i część odstawiamy do dekoracji.
Warzywa dodajemy do kurczaka z grzybami, całość podlewamy bulionem warzywnym, przyprawiamy, dodajemy część natki pietruszki i dusimy do momentu, aż warzywa i mięso całkowicie zmiękną. Ozdabiamy odstawioną posiekaną natką pietruszki.
Możemy wykorzystać mrożone kurki, jeśli nie posiadamy świeżych.
Dodaj komentarz