Likier czekoladowy

Autor:

Anna Mochocka

Danie: Napoje

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Napoje

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

składniki

  • 100 g mlecznej czekolady
  • łyżka kakao
  • 0,5 l kremówki 30 % Łaciata
  • 1/2 puszki mleka skondensowanego słodzonego
  • szklanka spirytusu 60%

Przygotowanie

Krok 1

Czekoladę łamiemy na kawałki wlewamy 10 łyżek śmietany kremówki, dodajemy kakao i często mieszając rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ostudzoną czekoladę mieszamy z mlekiem skondensowanym i kremówką. Wszystko dokładnie mieszamy a na samym końcu wlewamy spirytus. Gotowy likier przelewamy do karafki i odstawiamy na 2 dni do przegryzienia się.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.