Jagnięce kotleciki a’la kofty

4.00
Oceń przepis:
Czas

Do 1h

Poziom trudności

Średnie

Porcje

4

Bez glutenu

Składniki

Składniki

400 g mielonej jagnięciny

1 łyżeczka mielonego kuminu

1 pęczek pietruszki

1 łyżeczka mielonej kolendry

1 łyżeczka czosnku granulowanego

1 łyżeczka świeżo startego imbiru

1 łyżeczka soli

4 łyżki oleju do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

  • Mięso mieszamy z przyprawami, imbirem, posiekaną natką pietruszki i czosnkiem. Przez chwilę wyrabiamy je rękami, aby się zaczęło sklejać.

Krok 2

  • Następnie przykrywamy je folią spożywczą i odstawiamy na 30 minut.

Krok 3

  • Na patelni rozgrzewamy olej. Z mięsa formujemy małe kuleczki i smażymy z każdej strony.

Wskazówki

  • Podajemy z ryżem lub ziemniakami oraz sosem.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0