Kurczak z mozzarellą

Spróbujesz takiej wersji kurczaka?

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 opakowanie pieczarek
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 400 g piersi z kurczaka
  • 50 g tartej mozzarelli Mlekpol
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Pokrój kurczaka na większe kawałki. Dopraw przyprawami do smaku. Umyj i obierz pieczarki. Pokrój je w plastry.



Krok 2

Ułóż mięso na folii do pieczenia, a następnie połóż na wierzch mozzarellę. Wszystko posyp pieczarkami. Skrop całość oliwą z oliwek. Piecz w piekarniku w 180°C, aż mięso będzie gotowe. Podawaj na talerzach posypane szczypiorkiem. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.