Sandwich z grillowanym bakłażanem, pomidorem i cukinią

To warzywna kanapka, którą w łatwy sposób przygotujesz w domu. Świetnie sprawdzi się również na drogę. Jest to pomysł na oryginalną kanapkę śniadaniową, na pewno zachwycisz nią domowników.

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 3 plastry cienkie bakłażana
  • - ¼ cukinii
  • - 4 plasterki pomidora
  • - 2 liście sałaty
  • - ¼ łyżeczki soli
  • - 1 łyżka oliwy
  • - 1 bułka np. kawałek bagietki
  • - masło do smarowania

Przygotowanie

Krok 1

Plastry z bakłażana posypujemy odrobiną soli i odstawiamy na bok.



Krok 2

Cukinię myjemy, kroimy w plastry i również posypujemy odrobiną soli.



Krok 3

Rozgrzewamy oliwę na patelni. Plastry warzyw wycieramy ręcznikiem papierowym z nadmiaru wody. Następnie układamy na patelni i smażymy przez około 3 minuty z każdej strony. Tak, aby warzywa się lekko przyrumieniły i zmiękły.



Krok 4

Grillowaną cukinię i bakłażana odkładamy. Na patelni podsmażamy natomiast plastry pomidora przez chwilę, około 3-4 minuty z każdej strony.



Krok 5

Bułkę smarujemy masłem. Układamy plastry sałaty. Na to kładziemy bakłażana, pomidory i cukinię. Podajemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.