To warzywna kanapka, którą w łatwy sposób przygotujesz w domu. Świetnie sprawdzi się również na drogę. Jest to pomysł na oryginalną kanapkę śniadaniową, na pewno zachwycisz nią domowników.
Danie: Śniadanie
Osób: 1
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten
Plastry z bakłażana posypujemy odrobiną soli i odstawiamy na bok.
Cukinię myjemy, kroimy w plastry i również posypujemy odrobiną soli.
Rozgrzewamy oliwę na patelni. Plastry warzyw wycieramy ręcznikiem papierowym z nadmiaru wody. Następnie układamy na patelni i smażymy przez około 3 minuty z każdej strony. Tak, aby warzywa się lekko przyrumieniły i zmiękły.
Grillowaną cukinię i bakłażana odkładamy. Na patelni podsmażamy natomiast plastry pomidora przez chwilę, około 3-4 minuty z każdej strony.
Bułkę smarujemy masłem. Układamy plastry sałaty. Na to kładziemy bakłażana, pomidory i cukinię. Podajemy.
Dodaj komentarz